В Індії розробили обприскувач з ультразвуковими датчиками

28 жовтня 2018 94 0
Обприскувач
Imperiya.byОбприскувач

Дослідницька група презентувала систему автоматичного розпилення, яка оснащена ультразвуковими датчиками. Такий сенсор допомагає розпізнати розмір дерев та відстань до гілок. Про це повідомляє Traktorist.ua.

Новий агрегат був протестований у гранатовому саду в одному зі штатів Індії. В ході дослідження, опублікованого журналом Current Science, визначено, що обприскувач дозволяє скоротити до 26% використання пестицидів і досягти рівня ефективності 95,64% в запобіганні інфікування плодів.

Обприскувач оснащений ультразвуковими датчиками, платами мікроконтролерів, електромагнітними клапанами, односторонніми клапанами, фіксованим змінним насосом, манометром та запобіжним клапаном. Резервуар становить 200 л.

Стріла обприскувача має декілька пар форсунок із сенсорами, які розташовані на відстані близько 40 см. Датчик активізується, коли трактор, на якому встановлений агрегат, знаходиться навпроти дерева, а коли трактор проїжджає через відкритий простір між деревами — форсунки відключаться.

«Ми очікуємо, що наша технологія замінить звичайні операції з обприскування та допоможе зберегти як здоров'я людей, так і ресурси», — підкреслив член дослідницької групи Браджес Наре.

Виконано за допомогою Disqus