Фермер ― Мартинюку: просто залиште нас в спокої

16 липня 2018 1073 0
Керівника агрофірми «Україна-Агро-2С» Олег Скринчук
Kurkul.comКерівника агрофірми «Україна-Агро-2С» Олег Скринчук

Повернення ПДВ ― то була єдина підтримка від держави. На думку керівника агрофірми «Україна-Агро-2С» Олега Скринчука, державна підримка малим фермерствам зараз відсутня. Про це він повідомив у інтерв'ю «Нам залишилось 6 місяців і ми не розуміємо що далі буде ― фермер» для Kurkul.com.

Як він повідомляє, відшкодовані кошти завжди йшли на розвиток господарства, закупівлю техніки.

На думку Олега Скринчука, фермерам потрібно стабілізувати умови для господарювання на декілька років. Це дасть можливість їм розвинутись, що позитивно вплине на все сільське господарство у масштабах країни.

«Всі що є сьогодні фермери, вони практично всі себе створили самі, ніхто нам ні в чому не допомагав, ми самі себе створили. Саме від держави підтримки сьогодні 0. Ось ви кажете побудувати тваринницький комплекс. Як я можу побудувати тваринницький комплекс, якщо я не знаю, що завтра буде з землею. Я зараз піду мільйони візьму в кредит в банку, буду платити відсотки, а завтра не буду розуміти, що мені з тим далі робити і землю теж не куплю бо мені коштів не вистачає», — ділиться він.

Із-за відсутності стабільності неможливо планувати наперед. Олег Скринчук повідомляє, що прогнозувати можна на 2-3 роки максимум.

Виконано за допомогою Disqus