Науковці з Каліфорнії винайшли гербіцид нового типу

18 липня 2018 200 0
Npvua.com
SuperAgronom.comNpvua.com

Команда інженерів і вчених з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (UCLA) виявила новий потенційно високоефективний тип гербіциду. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Це відкриття може привести до створення нового типу комерційних гербіцидів.

У ході дослідження тисячі генів, науковцями був знайдений один, який був здатний забезпечити імунітет проти грибкових хвороб.

«Наявність цих генів стійкості відкриває завісу функціонування молекул мікроорганізмів. Тепер ми маємо можливість вивчати детальніше дані молекул і застосовувати їх в різних сферах, в тому числі у сільському господарстві», — заявив один з головних наукових співробітників даного дослідження професор Каліфорнійського університету Йі Танг.

Наприклад, якщо виявлено ген стійкості, який захищає мікроорганізм від антибактеріального препарату, існує ймовірність того, що мікроорганізм також містить в собі гени для отримання тієї ж антибактеріальної сполуки.

Дія нового гербіциду заснована на пригніченні функції ферменту, який необхідний для виживання рослин. Фермент є ключовим каталізатором в важливому метаболічному процесі, під час якого утворюються незамінні амінокислоти. Коли цей процес порушується, рослини вмирають.

«Важливий аспект нашої роботи полягає в тому, що окрім нового гербіциду нам вдалось виявити його точний вплив на рослину, відкривши можливість модифікації сільськогосподарських культур з досягненням їх стійкості до комерційного продукту на основі цього гербіциду», — зазначив співавтор дослідження, професор молекулярної і клітинної біології в коледжі UCLA Стівен Якобсен.

Щоб підтвердити ефективність нового гербіциду, команда UCLA протестувала новий гербіцид на рослині різушці. Дослідники також імплантували ген стійкості з гриба в геном різушки. В результаті чого, рослини з імплантованим резистентним геном проявили очікувані ознаки стійкості.

Виконано за допомогою Disqus