Робот дозволить зменшити використання гербіцидів у 20 разів

8 серпня 2018 110 0
Автономний пристрій EcoRobotix
profi.co.ukАвтономний пристрій EcoRobotix

Швейцарська компанія ecoRobotix невдовзі представить автономний пристрій на сонячній батареї, який виявляє бур’ян та обробляє його струменем гербіциду з двох механічних лап. Про це повідомляє Traktorist.ua.

Виробники анонсують, що з цим пристроєм в 20 разів скорочується використання гербіцидів, порівняно з традиційним обприскуванням.

Робоча ширина пристрою становить 2 м і він керується за допомогою сенсорів та GPS. Бур’ян виявляється за допомогою камери спереду. Пристрій може працювати з культурами максимальною висотою 25 см.

Середня швидкість руху складає 0,4 м/сек, кожна з двох роботизованих лап 130-кілограмового агрегату може здійснювати до 4 тис.рухів на годину. Робот виявляє та видаляє більше 95% бур’янів як в ряду, так і поза ним з міжряддями від 35 до 70 см. Продуктивність становить близько 3 га/день, а двох 15-літрових баків для хімікатів достатньо для 12 годин роботи.

Сонячні панелі виробляють електроенергію для живлення електричного колісного двигуна, а сам робот управляється віддалено через мобільний пристрій. Використовуючи основні параметри агрегату (ширина 2,2 м, довжина 1,7 м і висота 1,3 м (зі складеною камерою), компанія розробила раму, яка дозволяє транспортувати цей автономний пристрій за трактором.

Прототип ecoRobotix був розроблений у 2014 р. В наступному році прототип був вдосконалений і в 2016 р. була представлена перша партія пілотних машин. Якщо все піде за планом, то вже до кінця цього року цей пристрій для боротьби з бур’яном вийде в продаж. 

За попередніми даними, вартість EcoRobotix складе близько €15 тис.

Виконано за допомогою Disqus