Німецькі фермери просять у влади допомогу у розмірі €1 млрд

1 серпня 2018 97 0
Гроші
pixabay.comГроші

Тривала надзвичайна спека у Німеччині завдала сільським господарствам країни значної шкоди. Тому голова Німецького союзу селян Йоахим Руквід закликав уряд ввести надзвичайний стан і надати фермерам фінансову допомогу. Про це повідомляє Finance.ua.

За словами Йоахима Руквіда, бажана вартість допомоги німецьким аграріям, щоб впоратися з наслідками погодних умов, оцінюють €1 млрд.

Першим кроком потрібно запровадити надзвичайного стану. Це, в свою чергу, слугуватиме законною підставою для узгодження виділення коштів федеральними і земельними урядами. Як розповідає голова селянської спілки, допомоги потребують фермерські господарства, урожай яких знизився на 30% через погодні умови у порівняні з показниками останніх років.

Йоахим Руквід також наполягає на створенні неоподатковуваних резервів на випадок складнощів, з якими хлібороби можуть зіткнутися в майбутньому.

Міністр сільського господарства Німеччини Юлія Кльокнер шукає можливості для виділення коштів фермерам, чиї врожаї постраждали.

Рішення про фінансову допомогу можуть прийняти тільки після підсумкової доповіді про врожай, яка очікується в кінці серпня.

Виконано за допомогою Disqus