Фермер викорчовуватиме персикові сади через нечесних переробників

2 серпня 2018 900 0
Фермер викорчовуватиме персикові сади через нечесних переробників
pixabay.com

Персиковий сад, який міг би плодоносити ще років 10, доведеться викорчовувати голові Агрофірми «Авангард» з Одещини Василю Гончару. Все через невиконання умов контракту, укладеного з переробниками. Про це йдеться у сюжеті Альони Новічкової.

«Ми уклали контракт на 2018 р. з фірмою СП «Вітмарк-Україна», як говорять у народі завод «Jaffa» у Степанівці, з переробки персиків. Ціна питання: якщо ми 5 років тому здавали персики по 9 грн/кг, цього року уклали контракт по 7 грн/кг», —  розвідає Василь Гончар.

За контрактом фермер мав поставити на завод 500 т кісточкових, з яких встиг здати лише 200 т. Але чоловіку зателефонували із заводу та повідомили при припинення прийому персиків.

За словами фермера, завод аргументував відмову у подальшій співпраці тим, що вже закупили потрібну кількість продукції. При тому, що у сусідніх господарствах закупки продовжують.

Зі свого боку, фермер договір оформив. Контракту з боку заводу, який йому обіцяли надіслати, чоловік так і не побачив.

«Коли ми почали здавати продукцію — одразу ціна 7 грн/кг, потім почали приймати Ред Хевен один день по 7 грн/кг, а наступного дня вже по 6,72 грн/кг», — розповів директор агрофірми.

За шість років співпраці проблем не було, зараз же, за словами фермера, на заводі змінилося керівництво, яке навіть не виходить на зв'язок.

«Ми прийняли рішення весь сад викорчувати», — говорить Василь Гончар.

Виконано за допомогою Disqus