Псевдо-фермер незаконно передав державну землю у користування

22 вересня 2015 64 0
Псевдо-фермер незаконно передав державну землю у користування
Кurkul.comПсевдо-фермер незаконно передав державну землю у користування

На Житомирщині Чуднівська райдержадміністрація передала жителю Одещини землю вартістю 22,3 млн грн, для створення фермерського господарства, строком на 25 років, пише прес-служба прокуратури Житомирської області.

У повідомленні зазначається, що приватна особа не мала наміру створювати господарство, натомість незаконно передала усю орендовану землю у суборенду ТОВ «Аграрний фонд Терещенка».

«Чуднівська райдержадміністрація у грудні 2011 р., порушуючи вимоги земельного законодавства, без проведення нормативно-грошової оцінки, передала жителю Одещини строком на 25 років землю вартістю 22,3 млн грн для створення фермерського господарства. Прокуратура Житомирщини заявила позов про повернення з незаконного користування понад 808 га землі», — пише сайт.

Також додається, що прокуратурою Чуднівського району пред’явлено позов в інтересах держави до райдержадміністрації та приватної особи про визнання незаконними розпоряджень, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки. Наразі позов перебуває на розгляді в суді.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою