Президента просять врегулювати ринок переробки фруктів

17 серпня 2018 150 0
Вирощування яблук
Kurkul.comВирощування яблук

Народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин у складі Олександра Бакуменко, Вадима Івченко, Андрія Вадатурського, Василя Петьовки, Миколи Люшняка, Сергія Лабазюка підтримали ініціативу Асоціації «УКРСАДПРОМ» щодо врегулювання ситуації на ринку переробки фруктів. Відповідно до цього вони підписали звернення до Президента України, Кабінету міністрів України та Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це повідомляє прес-служба «УКРСАДПРОМ».

У зверненні акцентуються увага на необхідності досягнення консенсусу виробників фруктів на переробку та переробними підприємствами шляхом залучення кваліфікованої допомоги та посередництва з боку керівництва держави. Підписанти пропонують спільно з Мінагрополітики побудувати довгострокові прозорі та об’єктивні умови планування виробництва і переробки фруктів в Україні. Це допоможе забезпечити розвиток галузі садівництва, збільшити кількість робочих місць та сплаті податків у сільській місцевості, прозору та сталу діяльність виробників фруктів і продуктів переробки всіх ланок виробництва.

На сьогодні в Україні закупівельні ціни на фрукти на переробку в 4 рази нижчі від собівартості їх виробництва. Це призвело до того, що перед промисловими виробниками фруктів постало питання доцільності збору та реалізації сировини на переробку. Асоціація «УКРСАДПРОМ» звернулася до переробних підприємств з пропозицією розпочати діалог, у якому можна було б виділити взаємовигідні і об’єктивні умови співпраці між учасниками ринку. Однак вона не отримала жодної відповіді на свій запит.

Виконано за допомогою Disqus