В Україні вирощують кавунові огірки

24 серпня 2018 2426 0
Мелотрія шорстка
UAinfoМелотрія шорстка

Фермер із Миколаївщини Ян Островський експериментує з вирощуванням мелотрії, відомої як cucamelon чи мексиканський/африканський огірок. Це ліана з мініатюрними плодами, як виноград за розміром, зовні схожі на кавун, а на смак як огірок, пише Food&Mood.

«Щороку ми експериментуємо з незвичними для України овочами. Торік почали вирощувати бамію, ще відому як окра, а також трюфельну картоплю Віталот. Це корисні овочі. В США окру лікарі радять споживати вагітним, а фіолетова картопля корисна для кровеносної системи, зору і навіть сповільнює старіння. Нині ж із нетерпінням чекаємо на урожай мексиканських огірків», — сказав фермер.

Читайте: Бамію та трюфельну картоплю вирощують на Миколаївщині

Ян Островський розповів, що його ферма знаходиться у Миколаївській області в м. Первомайську. Щороку тут розширюють площу під овочами: цьогоріч культивували і обробляють близько 2 га землі. Наразі працюють лише з відкритим грунтом. Найближчим часом планують обладнати теплицю для власної розсади, тому що деякі культури потрібно висівати ще в березні.

«У нас немає штатного агронома, але з професіоналами консультуємось. Через те, що вирощуємо незвичні овочі і в органічних умовах, доводиться шукати інформацію в іноземних джерелах, бо для вітчизняних спеціалістів це щось зовсім нове», — поділився Ян Осторвський.

Довідка:

Мелотрія шорстка (кукамелон або кавуновий огірок) — багаторічна трав'яниста ліана з роду Мелотрія сімейства Гарбузові. Походить з тропічних лісів центральної Америки і іноді культивується заради маленьких їстівних плодів, що нагадують за смаком огірки з кислуватим смаком. Зовні цей продукт дуже схожий на агрус чи виноград.

В Європу мелотрію привезли відносно недавно, але екзотичний плід відразу викликав зацікавленість у покупців. Та головне, що цю рослину можна без особливих проблем виростити у себе на підвіконні або у городі.

Виконано за допомогою Disqus