Нова програма допоможе фермерам у кредитуванні — експерт

23 вересня 2015 43 0
Нова програма допоможе фермерам у кредитуванні —  експерт
Latifundist.comНова програма допоможе фермерам у кредитуванні — експерт

Програма підтримки малих та середніх сільгоспвиробників за рахунок місцевих бюджетів має важливе значення для розвитку сімейних фермерських господарств, сказала в інтерв’ю керівник напрямку «Стимулювання доступу аграріїв до фінансування» Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень Наталія Ліщитович, пише Аgronews.

«Бо доступ до фінансування зараз стримується двома головними факторами. Перший з них – нині немає до кого звернутися за грошима, а другий – якщо ви вже знайшли, до кого звернутися, то часто буває так, що вартість такого фінансування залишається занадто великою і тому економічно невигідною. А така програма дозволить тій же сімейній фермі успішно розпочати чи розвинути власне виробництво у доволі стислий термін», — сказала вона.

За словами експерта, ця програма — не пільгове кредитування. Програми фінансової підтримки поділяються на кілька категорій, але з усіх особливо виділяються дві. Одна стосується безпосереднього фінансування малих та середніх господарств, тобто надання коштів на здійснення тих чи інших операцій, а друга – стимулювання їх фінансування комерційними фінансовими організаціями.

«Ми вважаємо, що найбільш ринковим є механізм другого типу. Він дозволяє розвиватися підприємствам і водночас значно збільшує потенційну кількість його користувачів, а відтак і обсяги фінансування, яке вони можуть отримати», — додала Наталія Ліщитович.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою