АПК витягнув економіку України — експерт

23 вересня 2015 39 0
АПК витягнув економіку України — експерт
Latifundist.comАПК витягнув економіку України — експерт

Агропромисловий комплекс тримав економіку всієї України. Це єдина галузь, яка показала стабільність і невелике зростання, про це в інтерв'ю «Голос столиці» сказав народний депутат Верховної Ради України, член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошниченко.

«Ми вже маємо негативні тенденції й у агропромі. Під 25% або 30% річних ніхто нічого не фінансує. А фінансову систему на сьогодні ми, я вважаю, поховали. Такого роду реформи потрібно робити не під час кризи, а до або після. Тому АПК і, до речі, інші сфери, практично всі жили на всіх внутрішніх ресурсах, можливих і неможливих. І на сьогодні вони вичерпуються. Нам треба сказати велике-велике спасибі аграріям», — повідомив він.

Також додав, що пару податкових пільг, які були закріплені за сільським господарством, зіграли свою позитивну роль ― це і спеціальний режим сплати податку на додану вартість, який не йшов у кишені, а йшов на розвиток бізнесу, і єдиний фіксований податок, на якому були підприємства АПК. Тому, у цілому галузь демонструвала дуже хороший результат і реально тримала економіку.

«Щодо скасування спецрежиму з ПДВ — без цифр, без аналітики вносити таку фундаментальну зміну у режим оподаткування не можна. Це один з основних моментів, який допомагав розвиватися АПК. Тому всі аграрії виступають за професійну дискусію», — зазначив експерт.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою