Спалахи АЧС зафіксували на Сумщині

29 серпня 2018 193 0
Свині
Kurkul.comСвині

Діагноз АЧС підтвердили у підсобних господарствах села Очкине Середино-Будського району та села Тиманівка Шосткинського району Сумської області. Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації накладено карантин та визначено зону захисту і зону нагляду, куди увійшли і сусідні села. Про це повідомила прес-служба Сумської ОДА.

Державна протиепізоотична комісія порадила районним комісіям, органам влади на місцях та домогосподарствам провести ряд профілактичних заходів. Зокрема, вона рекомендувала домогосподарствам забезпечувати закритий режим у свиногосподарствах, реальний облік поголів’я свиней, передбачити матеріальний і фінансовий резерв для вчасної виплати коштів за вилучених тварин тощо.

Як зазначив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Віктор Науменко, в Європі зафіксовано 889 випадків цього вірусу у домашніх тварин, у диких — 3762.

Найбільше захворювання розповсюджено в Румунії, де зафіксовано 732 випадки АЧС у домашніх тварин та Польщі і Литві — 1800 і 1169 випадків відповідно у диких тварин. В Україні цього року зафіксовано 106 випадків АЧС у 20 областях.

Виконано за допомогою Disqus