Стан земель в Україні близький до критичного ― НААН

4 вересня 2018 911 0
Президент НААН Ярослав Гадзало
НААНПрезидент НААН Ярослав Гадзало

За період проведення земельної реформи значна кількість проблем у сфері землекористування та земельних відносин загострилась. Так, президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало оцінює стан  земельних ресурсів України, як близький до критичного. Про це повідомила прес-служба НААН.

Нагадаємочерез ерозію грунтів аграрії втрачають тертину прибутку.

«З огляду на ситуацію, що склалася в землекористуванні держави, виникає нагальна потреба в розробленні нових еколого-економічних підходів до аграрного землекористування та всебічного обґрунтування тих пріоритетів, які визначили б принципово нові шляхи раціонального використання земельних ресурсів із метою підвищення ефективності використання потенціалу земель сільськогосподарського призначення, розвитку високоефективного конкурентоспроможного сільськогосподарського виробництва, мінімізації та досягнення нейтрального рівня деградаційних процесів», ― зазначив Ярослав Гадзало.

За його словами, сьогодні існує необхідність розроблення стратегії розвитку новітніх ґрунтозахисних систем землеробства і землекористування в Україні.

Виконано за допомогою Disqus