За півроку фермери отримали лише 1% передбачених бюджетом коштів

7 вересня 2018 189 0
За півроку фермери отримали лише 1% передбачених бюджетом коштів
wikipedia.org

Минуло півроку з моменту затвердження урядом порядку дотацій для агровиробників, але з обіцяних 6,3 млрд грн аграрії освоїли біля 7% коштів. З цільових програм для фермерів використано ще менше ― близько 1%. Про це йдеться у матеріалі «GoЗаАгроДотаціями!» на Kurkul.com.

Варто зазначити, що дотації за утримання корів молочного напряму у 2018 р. Передбачені у розмірі 500,0 млн грн, скільки з них освоєно — в Міністерстві не коментують.

На дотації за вирощування молодняку (до 12 місяців) ВРХ (фізичним особам) – у бюджеті на 2018 р. закладено 700 млн грн, освоєно станом на червень — 6,7 млн грн.

На компенсацію вартості вітчизняного насіння у 2018 р. передбачено 240 млн. грн, які взагалі не освоєно.

На компенсацію вартості сільськогосподарської техніки в бюджеті закладено 1 млрд грн. Станом на червень освоєно — 159,2 млн грн.

На здешевлення відсоткової ставки за кредитами — 500 млн грн, освоєно — нуль.

На часткову компенсацію за будівництво та здачу в експлуатацію/реконструкцію тваринницьких ферм/компексів, доїльних залів та підприємств з переробки с/г продукції з передбачених 2,5 млрд грн за 8 місяців поточного року освоєно лише 220,1 млн грн.

У підсумку — менше 10% дотацій (а саме 459 млн грн з 6,3 млрд грн  отримав агросектор за 8 місяців із закладеної у бюджет держпідтримки на цей рік.

Що ж стало причиною провалу програми дотацій: умисний саботаж, нерозуміння реалій агросектору чи погана поінформованість фермерів ― невідомо.

Тому Kurkul.com пропонує ще раз ознайомитися з вимогами до господарств та умовами отримання дотацій.

До кінця року залишилося зовсім мало часу, тому не пропустіть можливість отримати свої гроші від уряду.

Нагадаємо, AgroPolit.com запускає флешмоб #GoЗаАгроДотаціями і закликає всіх аграріїв долучитися до нього.

Виконано за допомогою Disqus