Latifundist.com і «Інститут здоров'я рослин» розшифрують ДНК аграрної науки

11 вересня 2018 160 0
Latifundist.com і «Інститут здоров'я рослин» розшифрують ДНК аграрної науки
Kurkul.com

Latifundist.com разом з національним виробником агрохімії UKRAVIT, на базі якого в цьому році почав роботу науково-дослідний інститут «Інститут здоров'я рослин», запускають новий проект «ДНК аграрної науки».

Організатори проекту зазначають, що головна мета медіапроекту — показати ключові можливості сучасної науки для агросектору та інших галузей української економіки.

«Легко і невимушено ми розповімо про потенціал української аграрної науки, важливі, в тому числі для АПК, напрями роботи «Інституту здоров'я рослин», а також про практичне їх застосування в роботі українських сільгоспвиробників», — йдеться в анонсі до проекту.

Так, в рамках проекту «ДНК аграрної науки» будуть розкриті п'ять важливих для розвитку сільського господарства України тем:

  • Елементний аналіз як спосіб виявити будь-який метал і інший неорганічний елемент в різного роду сировині;
  • Мас-спектрометрія, або як дізнатися про наявність корисної і шкідливої ​​органіки в будь-який суміші;
  • Хроматографія як можливість відрізнити оригінальні пестициди від контрафакту;
  • Нові тренди у вирощуванні сільгоспкультур: майбутнє агровиробництва починається сьогодні (аеропоніка);
  • Точне землеробство як продовження науки.

Допомогти зрозуміти і оцінити потенціал української аграрної науки зголосилися науковці «Інституту здоров'я рослин».

«Яка роль у інституту? По суті, завжди є дві можливі ролі: або завдання ставити, або завдання виконувати. У цьому випадку, це ми вирішуємо самі. Десь можемо комусь допомогти вирішувати їх агрозадачі, а десь можемо задати напрямок, сказати, що це цікаво, і шукати для реалізації ідеї партнерів з інших наукових центрів», — каже куратор Науково-дослідницького інституту «Інститут здоров’я рослин» Володимир Малиновський.

Читайте більше:  ДНК аграрної науки: про відкриття і на шляху до них

Нагадаємо, що в червні ДК UKRAVIT відкрила у Черкасах першу в Україні наукову платформу світового рівня з досліджень в сфері агро — «Інститут здоров'я рослин» (Crop Care Institute).

Виконано за допомогою Disqus