Україна неефективно використовує землі — НААН

11 вересня 2018 182 0
Україна неефективно використовує землі — НААН
Kurkul.com

Потужний потенціал земельних ресурсів в Україні використовується неефективно. Про це заявив директор Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН», академік НААН Віктор Камінський.

«Із 60,3 млн га земель майже 72% (41,8 млн га) становлять сільськогосподарські угіддя, що налічують 33,19 млн га ріллі (55%), 7,63 млн га природних кормових угідь, сіножатей і пасовищ (12,6%). Однак ефективність використання земель сільськогосподарського призначення в Україні є значно нижчою, ніж у середньому по Європі. І це зважаючи на те, що розораність земель в Україні є найбільшою в світі та досягла 56% території держави і наближається до 80% сільськогосподарських угідь», — наголосив Віктор Камінський.

За його словами, вчені ННЦ «Інститут землеробства НААН» та установ мережі Національної академії аграрних наук України проводять масштабні дослідження з вивчення особливостей ведення сучасного землеробства.

«Значну увагу приділено підвищенню родючості ґрунтів, відтворенню та збереженню гумусного стану, а також формуванню корисних мікроорганізмів у ньому», — розповів вчений.

Він додав, що науковці розробили різноротаційні сівозміни, що можуть забезпечити до 30% приросту зернових одиниць із 1 га сівозмінної площі.

Виконано за допомогою Disqus