Рейдерство призведе до подорожчання зерна — думка

14 вересня 2018 158 0
Рейдерство призведе до подорожчання зерна — думка
Kurkul.com

Зараз українські фермери не просто повинні зібрати вирощений урожай, а ще й відбити його у рейдерів. Всі витрати, що фермери понесуть у зв’язку з рейдерськими атаками будуть включені у вартість урожаю. Про це повідомили фермери виданню vesti-ukr.com.

Якщо фермер винаймає професійну охорону та юристів доведеться понести додаткові витрати у розмірі близько 300 грн/га. У збиток собі фермери працювати не можуть, тому ця сума буде включена у суму урожаю, що означає зростання ціни для споживачів.

На ціну урожаю, на думку економіста Олександра Охрименка, вплине ще і курс долара та вартість паливно-мастильних матеріалів.

«Зерно нового урожаю сьогодні дорожчає, тому, що в нього закладаються всі ці ризики. Як наслідок дорожчатимуть хліб і м’ясо», — наголошує економіст.

На думку аграріїв, основна причина рейдерських атак на господарства — це підігрівання ситуації навколо ринку землі.

«У нас був досить низький відсоток рейдерських атак на фермерів навесні і на початку літа. А в серпні ситуація загострилася. Найбільше страждають фермери Харківської, Дніпропетровської, Херсонської, Одеської областей. Фактично — південь, схід і центр України. На заході все спокійніше, особливо на Галичині — там просто найменше фермерських господарств», — зазначив екс-президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Іван Томич.

Виконано за допомогою Disqus