В аграріїв є п’ять методів боротьби з корупцією в АПК

25 вересня 2015 71 0
В аграріїв є п’ять методів боротьби з корупцією в АПК
Latifundist.comВ аграріїв є п’ять методів боротьби з корупцією в АПК

Агросектор з бімодальною структурою агропідприємств в Україні став останнім часом мало не лідером відкатного руху в Україні, про це пише на порталі ЛІГА.net президент «Українського клубу аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.

За його словами, агрокомпанії навчилися різними методами боротися з корупцією:

Перший спосіб — централізовані закупівлі товарно-матеріальніх цінностей шляхом тендерів та продажу своєї продукції через відкриті торги і прямо прибрали клієнтові складову відкатів.

Другий — контроль руху транспортних засобів шляхом GPS або фактичної врожайності у бункері комбайна, за допомогою нових комп'ютерних систем, автопілотів на тракторах, які дозволяють відстежити ефективне використання ресурсів.

Третій — системи економічної безпеки підприємств охоплюють на сьогодні не тільки звичайну охорону, а й контроль ризиків, аудит та інші елементи безпеки у господарствах.

Четвертий — перехід на нові технології та автоматизація агровиробництва дають можливість скоротити людський фактор до мінімуму.

П'ятий — системи мотивації персоналу впроваджуються у всіх великих агрохолдингах і роблять злодійство нецікавим для менеджерів середньої ланки.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою