Мінфін буде боротися з тінізацією в АПК

25 вересня 2015 87 0
Мінфін буде боротися з тінізацією в АПК
Latifundist.comМінфін буде боротися з тінізацією в АПК

Аграрії та Міністерство фінансів України будуть спільно боротися з тінізацією аграрної галузі, пише сайт асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

24 вересня на зустрічі за участю представників Державної фіскальної служби України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Координаційної Ради Всеукраїнського аграрного форуму та Міністерства фінансів України було обговорено застосування спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість діяльності сільськогосподарських підприємств.

Як зазначається у повідомленні, засідання відбулося відповідно до доручення прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка як реакція на лист Всеукраїнського аграрного форуму, де аграрії наполягали на неприпустимості дострокової відміни системи спеціального режиму ПДВ для агропромислового комплексу.

«На нараді співголови Всеукраїнського аграрного форуму ще раз наголосили на незмінності позицій щодо збереження спецрежиму ПДВ до 2018 р., згідно з політичними домовленостями, які були досягнуті під час укладання коаліційної угоди. До відома представників Мінфіну та ДФС були ще раз доведені наслідки відміни скасування пільгового оподаткування для аграріїв», — пише сайт.

Також додається, що разом із тим усі учасники висловили готовність негайно приступити до розробки створення робочої групи зі змін до нормативно-правових документів, що сприятимуть збільшенню надходжень до держбюджету України через боротьбу з тіньовими схемами використання земель та реалізації сільгосппродукції, що наразі мають місце в галузі АПК.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою