Фермер з Німеччини використав вихлопні гази у якості добрив

14 жовтня 2018 151 0
Фермер з Німеччини, що задобрював своє поле вихлопними газами
Agrarheute.comФермер з Німеччини, що задобрював своє поле вихлопними газами

Німецький фермер дізнався, що підвищена концентрація вуглекислого газу викликає активний ріст сільгоспкультур та вирішив випробувати таку інновацію в своєму господарстві. Про це повідомляє Agrarheute.com.

Його ідея полягала в тому, щоб за допомогою вентилятора перенаправити вихлопні гази від трактора прямо в ґрунт. На його думку, це мало б подіяти як безкоштовне добриво і активізувати корисні мікроорганізми.

Зробивши розрахунки, фермер звернувся до австрійської компанії, яка й розробила йому спеціальний вентилятор, що приєднується до вихлопної труби трактора.

Отримавши конструкцію, аграрій випробував своє нове обладнання на кукурудзяному полі і залишився дуже задоволений результатами.

Втім, вчені з німецького Державного науково-дослідного центру по сільському господарству (LFL) вважають, що цей метод внесення «газових добрив» не можна вважати ефективним і безпечним для здоров'я ґрунту. На їх думку, в довгостроковій перспективі використання, таких дизельних «випарів» ставить під загрозу родючість землі.

Виконано за допомогою Disqus