У США побудують мережу роботизованих ферм

20 жовтня 2018 79 0
Робот Iron Ox
Robo-hunter.comРобот Iron Ox

Стартап із Каліфорнії Iron Ox створив повністю автоматизовану ферму, на якій для посадки рослин, догляду за ними і збирання врожаю використовується лише два роботи. Iron Ox збирається побудувати мережу роботизованих ферм поблизу міських центрів, щоб запропонувати їх жителям по-справжньому свіжі продукти. Про це повідомляє Vc.ru.

Один робот розміром приблизно з автомобіль переміщує контейнери з рослинами по критій фермі. Ще одна машина — роборука — відповідає за посадку насіння, пересадку рослин, перевірку їх стану за допомогою камер та штучного інтелекту і збір врожаю.

Воду, поживні речовини і кисень рослини отримують завдяки гідропонній системі. Зараз Iron Ox вирощує листову зелень і трави, такі як салат і базилік. У майбутньому компанія хоче вирощувати й інші культури, наприклад, томати.

«Зараз свіжі продукти не такі вже й свіжі, їм доводиться проїхати в середньому 3,2 тис. км від ферми до продуктового магазину. Це означає, що багато людей їдять тижневий салат або полуницю», — розповідає співзасновник і гендиректор Iron Ox Александр Брендон.

До кінця 2018 р. Iron Ox планує почати продажі власновирощеної продукції.

Виконано за допомогою Disqus