Ціни на цибулю продовжують рости — огляд цін на овочі

22 жовтня 2018 189 0
Ціни на цибулю продовжують рости — огляд цін на овочі
pixabay.com

Kurkul.com разом з FreshBot продовжують слідкувати за змінами цін на ринку овочів та фруктів.

Цибуля ріпчаста

Пристрасті розпалюються ... Багато європейських закупівельників все ще налаштовані на освоєння нового ринку закупівлі — України, але цей сезон дуже суперечливий для вітчизняних виробників.

Становленням на світових ринках цей сезон стане для виробників цибулі, які не будуть тримати цибулю до останнього (до травня) і чіплятися за кожен зайвий цент на «перекупці» ..., а для тих, хто системно підійде до питання реалізації та буде підходити до ціноутворення згідно ринкових тенденцій.

Наразі ціни на внутрішньому ринку України стрімко ростуть, не даючи можливість спланувати довгострокову діяльність оптовим компаніям. Залежно від регіону та мережі супермаркетів українці платили від 10 до 11,5 грн/кг якісної цибулі.

На експортні ринки цибуля відправилася за цінами трохи вище €0.22-0.23/кг, в той час як найближчий конкурент України, Польща, показувала ціни набагато вище, так як сама відчуває проблеми з врожайністю в цьому році. У Польщі в середньому європейцеві треба було викласти близько 18-19 грн/кг.

Іспанська цибуля, основними ринками якої є Англія і Німеччина, трохи дорожча за польську. За тиждень її ціна коливалася в діапазоні між 19 і 21 грн/кг.

Найдешевша ціна на цибулю, серед країн, де FreshBot моніторить ціни, став Китай, де середній рівень цін не перевищував 3,3 грн/кг.

Сезон 2018-2019 стане випробуванням на професіоналізм не тільки для виробників, які повинні, незважаючи на високі ціни, якісно готувати продукцію, але і для оптовиків і експортерів, які повинні витримати системність в підставках і не набрати контрактів більше, ніж зможуть виконати.

Продовжуйте стежити за цінами з Kurkul.com та FreshBot.

Завантажити додаток можна за посиланнями: Appstore та Google Play.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою