На Херсонщині з’явиться перший центр вермикультури

25 жовтня 2018 118 0
На Херсонщині з’явиться перший центр вермикультури
californianworms.ru

Через два тижні у Херсонській області запрацює перший центр вермикультури. Організація займатиметься наданням консультаційної допомоги щодо розведення дощових черв’яків та виготовляти спеціальне обладнання для вермиферм. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на agro-yug.com.ua.

Відкриття нового центру було анонсоване під час проведення семінару, на Харківщині, де експерти розповіли, як правильно створити та розвивати вермикультури.

Нагадаємо біогумус з вермиферм використовується для виробництва суміші для теплиць та вирощування розсади, як біoдoбривo при закладанні cадів та ягідників, а також для підживлення дoрocлих садів. В свою чергу, черв’ячна маса слугує матеріалом для виготовлення цінного черв’ячного порошку.

«У кого є надлишки, можна сушити хробака і з нього робити порошок. Правильно приготовлений для фармакології черв’ячний порошок коштує 1 тис. доларів за 1 кг. Продавши тільки 1 тонну порошку, ви можете отримати 1 млн. доларів. Але, щоб отримати 1 тонну порошку, потрібно затратити 10 тонн живого хробака. Це ще одна окрема ніша», — розповів у ході проведення семінару бізнес-консультант з вермикультивування Ігoр Пoпкo.

Також він додає, що з черв’ячної маси можна робити кормові добавки, а також виcoкoбілкoвий екoлoгічний кoрм для відгoдівлі птиці та риби.

За словами директора Дмитра Ярошевського, центр вермикультури займатиметься наданням консультаційної допомоги у розведенні черв’яків та організації вермиферм. Тут також будуть розводити сім’ї черв’яків і виготовляти спеціалізоване обладнання для вермиферм. А будь-який бажаючий зможе отримати консультацію від експертів.

Офіційну дату відкриття повідомить Департамент АПР Херсонської ОДА.

Виконано за допомогою Disqus