Сімейна ферма на Сумщині придбала першого доїльного робота

30 жовтня 2018 1038 0
Сімейна ферма на Сумщині придбала першого доїльного робота

Власник сімейної ферми у в селі Клишки Шосткинського району Сумської області придбав сучасного доїльного робота. Про це повідомляє spec-kor.com.ua.

На фермі працює батько та двоє синів. Розпочинали з обробки 3 тис. га землі. Самі ж заготовляли корма та селекціонували ВРХ. За цей час розрослися до господарства на 300 корів. Половина з них — дійне стадо. А зароблені власні кошти вирішили вкласти в сучасні технології та придбали молочного робота.

«Наша задача, коли ми ставили робота — максимально зменшити участь людського фактору. Щоб все робив комп’ютер. Бо людина є людина — дома сімейні проблеми, ще щось. А комп’ютер як задав, так він і контролює.Є кормова станція, яка до робота в кожне доїльне місце подає корм. Корова поки доїться, вона їсть цей корм. Це як приманка», — розповідає фермер Дмитро Дзюба.

Робот коштує 50 млн грн. Він показує  скільки корова з’їла, скільки разів ходила доїтися та кількість надоїв. Плюс робота в тому, що мінімальний людський фактор дозволяє виробляти молоко найвищої якості.

Також фермери планують запустити цех із переробки сировини, щоб підприємство змогло виконувати повний ланцюжок від вирощування кормів до отримання молока екстра якості. Єдине, що стримує, говорять, відсутність робочих рук.

Виконано за допомогою Disqus