В Англії корови отримали доступ до інтернету 5G

20 квітня 2019 87 0
В Англії корови отримали доступ до інтернету 5G
pixabay.com

В Англії почали тестувати можливості 5G в сільському господарстві. Компанія Cisco Systems Inc.  розробила спеціальний нашийник, що попереджає доїльну систему про те, що корова знаходиться в стійлі. При цьому сама система не є новою, але з поліпшеною технологією. Повідомляє reuters.com.

Перший варіант найновішого на сьогоднішній момент стандарту передачі даних 5G представили ще два роки тому. З тих пір телекомунікаційні компанії неодноразово висловлювалися про початок використання 5G і тестували обладнання.

Наразі стандарт 5G підключили до використання в автоматичному доїльному апараті на фермі в місті Шептон Маллет, Англія. Роботизована доїлка оснащена спеціальною системою, яка розпізнає сигнал з 5G-нашийника і відкриває корові вхід до доїльного апарату.

У той же час корова отримує їжу, а прилад проводить необхідні вимірювання для моніторингу здоров'я корови. Вся інформація передається до єдиного центру моніторингу ферми, якщо показники корови відрізняються від норми, відразу йде оповіщення.

Читати за темою: Анджел Абуело: Хочете підвищити продуктивність молокоферми — приділіть увагу телятам.

Нові технології для моніторингу життя тварин в сільському господарстві використовуються не вперше: наприклад, в 2017 р. в Китаї інформацію про життя курей, зібрану за допомогою технологій розпізнавання осіб, почали завантажувати в блокчейн-базу.

Виконано за допомогою Disqus