Фермери Швейцарії боротимуться за роги корів на референдумі

24 листопада 2018 122 0
Корови
Kurkul.comКорови

Завтра, 25 листопада у Швейцарії відбудеться референдум щодо субсидій фермерам, які розводять корів з рогами. Двом третинам швейцарських корів видаляють роги, або вони у них відсутні генетично. Про це повідомляє Hromadske.ua.

Ініціатором заходу став фермер Армін Капаул. Він розповів, що почав свою боротьбу за збереження рогів у тварин після того, як «прислухався» до своїх корів.

«Ми маємо поважати корів такими, якими вони є. Залиште їм роги. Коли ви дивитесь на них — вони тримають голову високо і гордо. Якщо ж у них забрати роги, їм стає сумно», — сказав фермер журналістам.

Армін Капаул запевняє, що роги допомагають коровам у спілкуванні та у терморегуляції тіла.

Спершу він звернувся до влади з пропозицією виділяти фермерам близько $190 за кожну рогату тварину. Однак, ніхто з чиновників не підтримав подібну ініціативу.

Після цього Армін Капаул зібрав 100 тис. підписів під офіційною петицією, що і стало причиною для запуску національного референдуму.

Його пропозицію підтримують люди, які вважають видалення рогів у худоби жорстоким. Адже для цього молодим тваринам під анестезією проводять випалювання ріг розпеченим залізом.

Серед опонентів ініціативи — уряд і деякі фермери.

Як вважає Міністерство фінансів Швейцарії, субсидії за ВРХ можуть призвести до виділення до $30 млн з річного сільськогосподарського бюджету. Є і противники ідеї, які заявляють, що роги можуть бути небезпечними як для худоби, так і для людей. Наприклад, фермер Стефан Ґілґен впевнений, що безрогі корови набагато краще ладнають одна з одною.

Виконано за допомогою Disqus