Раду закликали продовжити дію земельного мораторію

4 грудня 2018 170 0
Раду закликали продовжити дію земельного мораторію
glavcom.ua

Парламент закликають проголосувати за продовження дії мораторію на продаж сількогосподарських земель на 2019 р. ще до Нового року, а також закріпити в Конституції продаж цих земель лише фермерам. З такою ініціативою з трибуни виступив лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Тим  часом під стінами Ради зібралися фермери, які вимагають від депутатів прийняття цього рішення.

Нагадаємо, що минулого року Рада прийняла законопроект №7350 236 голосами депутатів. Загалом же на розгляд парламенту у 2017 р. подали 9 законопроектів.

Серед них був один і радикалів — №5653, суть якого наступна: мораторій знімається через 3 роки після поновлення територіальної цілісності України.

Так, лідер Радикальної партії Олег Ляшко закликав нардепів продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення і прийняти їх до Нового року.

«Ми вимагаємо від парламенту невідкладно розглянути законопроект і продовжити дію мораторію на заборону продажу земель. Крім того, Конституційний суд підтримав наші зміни до Конституції про те, що основою аграрного устрою України є фермерські господарства. Ми вимагаємо невідкладно розглянути ці зміни та закріпити назавжди землю за українцями», — наголосив Олег Ляшко.

Виконано за допомогою Disqus