Україна буде забезпечена міндобривами

1 жовтня 2015 25 0
Україна буде забезпечена міндобривами
Ru.all.bizУкраїна буде забезпечена міндобривами

У зв’язку з тим, що цього року аграрії зіштовхнулися з істотним дефіцитом оборотних коштів на тлі недоступності банківського кредитування та девальвації гривні, економічна ситуація у багатьох господарствах складна, пише «Урядовий кур’єр».

Обвал нацвалюти призвів до зростання цін на мінеральні добрива. До того ж їх головний постачальник ПАТ «Азот», як і інші виробники цієї продукції, через конфлікт з «Нафтогазом України» певний час не працював. Є проблеми із забезпеченням добривами і в інших регіонах України. З огляду на їх перехідні залишки, нині, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, для успішного проведення посівної господарствам необхідно придбати ще близько 146 тис. т поживних речовин або 421 тис. т азотних добрив.

За повідомленням прес-служби Черкаського ПАТ «Азот», що входить до холдингу Osthem, підприємство почало процес пуску виробництва. Удалося врегулювати з ДК «Газ України» та НАК «Нафтогаз України» усі фінансові питання, пов’язані з боргами.

Газ, що належить підприємствам, розблоковано, газопостачання відновлено. За період вимушеного простою, що тривав майже чотири місяці, у цехах провели капітальні ремонти та модернізацію виробництва. На Черкаському «Азоті» зроблено ремонти в основних цехах (у двох цехах з виробництва аміаку і карбаміду, у цеху з виробництва аміачної селітри, слабкої азотної кислоти) та в допоміжних структурних підрозділах. Завдяки проведеним ремонтам підприємства зможуть поліпшити виробничі показники й підвищити ефективність роботи.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою