У Німеччині будують сховища для тварин з АЧС

14 грудня 2018 70 0
У Німеччині будують сховища для тварин з АЧС

На території федеральної землі Баден-Вюртемберг зводять шість депозитаріїв на випадок виявлення в лісах кабанів з небезпечним вірусом. Протягом майбутнього року всі об'єкти будуть введені в експлуатацію. Про це повідомляє прес-служба спілки «Зелений фронт».

У Німеччині до сих пір поки не зареєстровано жодного АЧС. Мисливці тепер будуть зобов'язані складувати шкури і нутрощі убитих в лісі кабанів з подальшим відправленням зразків на експертизу. З одного боку, це поліпшить лісову гігієну, а з іншого — дозволить швидко виявити осередок АЧС.

Працюють вже два депозитарії. Вони являють собою дві 240-літрові ємності для відходів забою дичини і сталевий ящик. Тут же є дезінфікуючі засоби, матеріали для відбору проб і список відходів, який має бути заповнений мисливцями. Спостереження за одним зі сховищ здійснюється добровольцем, який при необхідності повідомляє про заповнення спеціалізоване підприємство з утилізації.

Витрати на депозитарії складуть від €35 до 45 тис. за кожен, з яких €20 тис. може бути компенсовано владою Баден-Вюртемберга за заявкою місцевих громад.

Ветеринари не вважають профілактичні заходи перебільшеними, оскільки зараження дикого кабана, наприклад, через залишки викинутої їжі, привезеної з-за кордону, цілком можливо. У разі спалаху епідемії АЧС ніхто не буде купувати свиней з постраждалого регіону.

Виконано за допомогою Disqus