Через АЧС поголів’я свиней скорочуватиметься у господарствах населення

16 грудня 2018 950 0
Поросята
Pixabay.comПоросята

На промислових підприємствах спостерігаються тенденції зростання поголів’я свиней, а в господарствах населення кількість — продовжує знижуватись. Одна з причин скорочення — спалахи АЧС і така тенденція збережеться на початку 2019 р. Такою думкою поділився аналітик асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська, повідомляє Meat-inform.com.

Вона додала, що різниця поголів’я на початку 2018 р. у порівнянні з 2017 р. складала 500 тис. тварин. Наразі вона скоротилась до 230 тис. Різниця залишається все одно суттєвою через негативні тенденції у домогосподарствах населення. Промислові виробники вже збільшили чисельність поголів’я на 1,2 %  у порівнянні з минулорічними показниками.

Олександра Бондарська зазначає, що на початок 2019 р. не прогнозується з рекордно низьким поголів’ям свиней в країні, але кількість тварин в особистих селянських господарствах продовжить скорочуватись.

Нагадаємо, що за перший тиждень грудня в Україні було офіційно зареєстровано 3 випадки африканської чуми свиней: на підприємствах Сумської, Житомирської областей та в мисливському угідді на Херсонщині.

Виконано за допомогою Disqus