Стало відомо причину затримки добрив на кордоні з Білоруссю

20 грудня 2018 246 0
Стало відомо причину затримки добрив на кордоні з Білоруссю
tsn.ua

Митниця затримує добрива на кордоні з метою повноти перевірки сплати мит при ввезенні російських добрив та недопущення їх ввезення під виглядом продукції з Білорусі. Про це повідомляє iAgro з посиланням на Державну фіскальну службу.

Нагадаємо, на прикордонних станціях переадресації зупинено близько 60 вагонів компанії «БНХ Україна», більше 20 вагонів компанії «Санагро», 2 вагони компанії «Агророзквіт», ймовірно, й інших операторів.

ДФС повідомила, що відповідно до Митного кодексу, сертифікат походження товару обов’язково подається в разі ввезення товарів, до яких застосовуються заходи держрегулювання зовнішньоекономічної діяльності. У разі відсутності оригіналів документів про походження товару, такі товари пропускаються на територію України тільки за умови сплати мит.

Служба вказує, що наявний сертифікат про походження товару форми СТ-1, який підтверджує походження мінеральних добрив з Білорусі, свідчить, що ці добрива не підпадають під дію мит, встановлених для російських добрив. Але разом з тим, у разі виникнення сумнівів в бездоганності сертифіката форми СТ-1 або відомостей, що містяться в ньому, митниця може звернутися до органу, що видав сертифікат, для отримання додаткових або уточнених даних.

«На даний час митницями ДФС вживаються вичерпні заходи щодо недопущення ввезення, у тому числі із Республіки Білорусь, добрив походження із Російської Федерації з метою ухилення від сплати митних платежів у повному обсязі», — йдеться у повідомленні ДФС.

Після проведення всіх заходів контролю, в разі відсутності порушень, товари пропускаються у вільний обіг.

Виконано за допомогою Disqus