На Черкащині фермер розводить овець гісарської породи

24 грудня 2018 198 0
На Черкащині фермер розводить овець гісарської породи
Seeds.org.ua

Володимир Ханапетов з м. Умань започаткував сімейну справу. Він розводить овець гісарської породи для клієнтів свого готельно-ресторанного закладу. Про це повідомляє Seeds.org.ua.

«Вперше я побачив гісарських баранів у знайомого на Вінничині. Раніше діла з цією породою не мав, але вирішив і собі спробувати розвести кілька голів. Та коли зрозумів, що це справді вигідна порода, почав поступово скуповувати у різних областях племінних овець», — ділиться досвідом Володимир Ханапетов.

Перевага цієї породи овець у тому, що вони дуже швидко ростуть. Тварини належать до гірських видів, тож невибагливі до їжі. Але гісарські барани ростуть лише на волі, тому підприємцю доглядати за вівцями допомагає пастух, з яким вони разом випасають стадо.

«Мені подобається, що у цих овець добре розвинений стадний інстинкт. Вони завжди тримаються разом», – розповідає фермер.

А основна цінність гісарських овець — це курдюк. У нього відсутній специфічний запах та за своєю поживністю не поступається відомим корисним продуктам. До сьогодні його активно використовують у народній медицині для лікування застуд, зниження холестерину в крові, врівноваження гормонального фону, усунення авітамінозу — і це не весь перелік використання курдючного жиру.

Курцюк у вівці гісарської породи

Виконано за допомогою Disqus