Вівці, врятовані із фури у порту, народили ягнят

20 грудня 2018 198 0
Вівці, врятовані із фури у порту, народили ягнят

Вівці, які восени провели 2 тижні у вантажівці у порту «Чорноморськ» привели потомство на Одещині. Про це повідомляє УНІАН.

Відзначається, що народилося п’ятеро ягнят у двох овець минулого тижня.

«Вони бадьорі, самостійно стоять на ніжках. Правда одне дитинча — самку — не визнала мати і її забрав додому, на ручне вигодовування, місцевий житель», — повідомили волонтери.

Нагадаємо, з України експортували до Туреччини 300 живих овець, але без пояснення причин влада країни повернула тварин до України. Так, з 12 жовтня фура з вівцями стояла у порту.

Держпродспоживслужба прийняла рішення про утилізацію всіх тварин у вантажівці. Активістам та захисникам тварин вдалося добитися, аби живих тварин відокремили від мертвих та не знищували.  

Зараз тварини знаходяться у загоні на території ветиринарно-санітарного заводу у місті Тульчин. Ветринари, які оглядали тварин, говорять, що деякі тварини у кртитичному стані і прогнозують ще смерті овець.

Держпродспоживслужба отримала результати досліджень тварин. Вони свідчать про те, що таких небезпечних інфекційних хвороб як ящур, віспа, блутанг в овець не виявлено.

Тепер на Одещині побудували екоферми, де житимуть ці вівці.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою