Фактори, що втримають на ринку малі свиноферми — експерт

2 жовтня 2015 65 0
Фактори, що втримають на ринку малі свиноферми — експерт
Рixabay.comФактори, що втримають на ринку малі свиноферми — експерт

Якщо спеціальний режим оподаткування для аграріїв буде відмінено, це сильно вдарить по галузі свинарства та практично призведе до стагнації. Збільшаться вхідні ціни на сировину, зменшиться ефективність виробництва і частина господарств збанкрутує та буде змушена покинути ринок.

Таку думку в інтерв’ю порталу AgroNews висловив голова Асоціації свинарів України Артур Лоза.

За його словами, малі фермерські господарства, що займаються свинарством, сьогодні постають перед вибором: вкласти кошти у модернізацію власного виробництва або вийти з ринку.

Експерт поділився двома ключовими факторами, що дозволять невеликим свинофермам виробляти конкурентоздатну та якісну продукцію і, таким чином, надалі займати своє місце у галузі свинарства. За його словами, першим фактором являється ефективність, що полягає в обов’язковому впровадженні інноваційних технологій.

«Продукт українського виробника, у господарстві якого ці технології вже працюють, навіть на нинішньому етапі конкурує з європейським, канадським, американським та бразильським м’ясом. Зараз, у принципі, з’явилось усвідомлення для більш малих власників, вони також інвестують певні кошти в модернізацію своїх технологій, поставку нової генетики, підвищення ефективності управління», — каже експерт.

Другим ключовим фактором, який виділяє Артур Лоза, є якість виготовленої продукції. Голова асоціації наголошує, що ринок свинини завдяки прийняттю євроінтеграційних законів стає все більш відкритим, що передбачає впровадження високих виробничих стандартів як для крупних, так і для малих свиноферм.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою