Виробник яблук ввів в експлуатацію сховище, яким можна керувати дистанційно

26 грудня 2018 1043 0
Виробник яблук ввів в експлуатацію сховище, яким можна керувати дистанційно

ТОВ «Сади Дніпра», яке реалізовує продукцію під ТМ UApple, ввела в експлуатацію першу чергу фруктосховища обсягом 2,4 тис. т. Сховище для яблук з регульованим газовим середовищем. Про це йдеться на сторінці господарства у Facebook.

Головна особливість сховища в тому, що при його проектуванні і будівництві застосована передова технологія зберігання яблук у регульованій атмосфері, яка називається DCA.

Застосування передової системи управління холодильним обладнанням та устаткуванням РГС здійснюється з єдиного промислового комп'ютера, за комплексною програмою управління, що дозволяє більш органічно використовувати обладнання, поліпшувати якість зберігання, при зниженні енерговитрат. Ця система управління дозволяє одночасно управляти зберіганням продукту в 112 холодильних камерах.

Управління побудовано на прогресивної технології ACR, (система управління диханням), яка заснована на вимірюванні «дихального коефіцієнта» і за результатами його обчислення встановлюється мінімально заданий відсоток вмісту кисню в атмосфері холодильної камери, таким чином до мінімуму знижується «усушка» продукту при зберіганні. Для контролю температури продукту по всій камері встановлено 4 датчика температури, і 4 датчика температури які керують роботою холодильного обладнання.

Така технологія зберігання вимагає абсолютної герметичності холодильних камер.

У холодильних камерах також встановлені спеціальні повітроохолоджувачі «фруктової» серії, що забезпечують необхідну вологість в холодильних камерах при зберіганні продукту без застосування зволожувачів. Холодильна станція оснащена теплообмінником для утилізації тепла. В конденсаторі повітряного охолодження застосовуються ЄС вентилятори.

Для якості зберігання продукту в кожній камері застосовується автоматичний облік конденсату (вологи яку виділяють яблука при диханні). Це дозволяє ефективно аналізувати умови зберігання і правильну роботу обладнання в кожній з 80 холодильних камер сховища.

Виконано за допомогою Disqus