Аграрії економитимуть на МТР

2 жовтня 2015 62 0
Аграрії  економитимуть на МТР
Latifundist.comАграрії економитимуть на МТР

Аграрії у 2015 р. використовуватимуть менше матеріально-технічних ресурсів, про це агропорталу Kurkul.com сказав директор інформаційно-аналітичної компанії «ПроАгро» Микола Верницький.

За його словами, під час посівної перед аграріями постає питання нестачі коштів для забезпечення матеріально-технічними ресурсами. У цьому полі ситуація щороку незмінна. Державою фінансування не виділяється вже більше 15 останніх років і це позитивно. Власниками підприємств усе необхідне закуповується власними силами. Бізнесмени завжди шукають компроміс, наприклад, купують частину дорогого елітного насіння та частину вітчизняних сортів або ж сортів української чи власної репродукції.

Читати по темі: «Микола Верницький: Цьогоріч аграрії використовуватимуть менше МТР (Бліц-інтерв’ю)»

«Можна сказати, що у 2015 р. аграрії використовуватимуть менше матеріально-технічних ресурсів. Але досвід вказує, що це не обов’язково призведе до зниження врожайності. Адже й у 2014 р. власники сільських господарств скаржилися на девальвацію, подорожчання ресурсів та нестачу коштів. Урожай же зібрали не набагато менший, ніж попереднього року, хоча й знизили посіви кукурудзи. А врожай пшениці був вищий, ніж позаторік, чому посприяли погодні умови», — сказав експерт.

Також додав, що фактор економії присутній, але не основний. За рахунок зниження витрат можна варіювати прибутком. Проте собівартість продукції при цьому зазвичай кардинально не змінюється.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою