Названо основні досягнення й провали аграрної галузі за 2018 рік — дослідження

4 січня 2019 276 0

Розвиток агропромислового комплексу у 2018 році ознаменувався низкою «плюсів» і «мінусів» для вітчизняних фермерів.

Видання AgroPolit.com проаналізувало ключові агроподії за 15 маркерами, котрі свідчать про позитивні і негативні зміни у секторі.

Позитивними змінами експерти назвали, те що Конституційний суд підтримав ініціативу лідера Радикальної партії Олега Ляшка зробити фермерів основою аграрного устрою країни.

Також було відзначено, що у 2018 році фермери почали самостійно виходити на міжнародні ринки та почали частіше брати участь фермерів у різноманітних іноземних програмах допомоги.

Крім того, торік розпочалася активна фаза модернізації фермерського виробництва.

«Мінуси у розвитку фермерства — провал держпрограми підтримки, відсутність держпрограми з відшкодування за 1 га, проблеми з кредитуванням, зростання частки торгівлі в тіні фермерською продукцією», — ідеться в повідомленні.

Загалом, у інфографіці AgroPolit.com представлені результати аналізу держпідтримки сільгоспвиробників, земельного мораторію, розвитку фермерства й органічного виробництва, поширення рейдерства, АЧС та вплив Азовської кризи на ринок.

Читайте також  Воєнний стан в Україні: наслідки для бізнесу

Також було розглянуто результати впровадження форвардної програми  ПАТ «Аграрний фонд» та відсутність міністра аграрної політики тощо.

Виконано за допомогою Disqus