Нові реєстри в галузі насінництва допоможуть вибрати якісний посівмат

2 січня 2019 101 0
Нові реєстри в галузі насінництва допоможуть вибрати якісний посівмат

Торік в Україні до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва було внесено 596 суб’єктів насінництва та розсадництва — юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, повідомила прес-служба Мінагрополітики.

«Згідно Реєстру сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал на 2018 рік станом на 4 грудня 2018 року органом із сертифікації видано 5 752 сертифікати, що засвідчують сортові якості насіння та/або садивного матеріалу та 30 205 сертифікатів, що засвідчують посівні якості насіння та товарні якості садивного матеріалу», — ідеться повідомленні.

Зазначені суб’єкти можуть займатися виробництвом та реалізацією насіння і садивного матеріалу в обсягах, наведених у Реєстрі.

Відомості, що містяться в зазначених Реєстрах, є відкритими і загальнодоступними. Мінагрополітики забезпечує вільний, цілодобовий і безоплатний доступ онлайн-доступ до Реєстрів.

Нагадаємо, у 2018 році на виконання Закону України «Про насіння і садивний матеріал» Мінагрополітики сформовано Реєстр сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал і Реєстр суб’єктів насінництва та розсадництва.

Реєстри дають детальну інформацію про наявність сертифікованого насіння та садивного матеріалу, у розрізі культур, сортів та категорій, а також про можливість придбання якісного матеріалу безпосередньо у виробника.

ПЕРЕГЛЯНУТИ
Реєстр сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал

Виконано за допомогою Disqus