На Запоріжжі введено карантин — виявлено небезпечних шкідників

5 січня 2019 365 0
Картопляна міль
lab.gov.uaКартопляна міль

У зв'язку з виявленням нових осередків картопляної молі та південноамериканської томатної молі у Запорізькій області запроваджено карантинний режим.
Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Зазначається, що карантинний режим запроваджено на земельних ділянках загальною площею 32 га, розташованих на території м. Кам`янка-Дніпровська, с. Велика Знам`янка, с. Водяне, с. Дніпровка.

«Розпорядженням Кам`янсько-Дніпровської районної державної адміністрації Запорізької області 26.12.2018 року №403 за поданням фітосанітарного інспектора управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області запроваджено карантинний режим на земельних ділянках загальною площею 32 га у зв’язку з виявленням нових осередків регульованих карантинних організмів – картопляної молі та південноамериканської томатної молі. Розпорядженням запропоновано власникам земельних ділянок (землекористувачам), зазначеним у Переліку вогнищ регульованих шкідливих організмів картопляної молі та південноамериканської томатної молі та власникам прилеглих земельних ділянок на землях Камянсько-Дніпровської міської ради та Водянської сільської ради Камясько-Дніпровського району Запорізької області здійснити за власний рахунок комплекс карантинних заходів з локалізації та ліквідації вищезазначених регульованих шкідливих організмів», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що картопляна міль пошкоджує культурні та дикорослі рослини родини пасльонових, особливо картоплю. Основним резерватом молі є картоплесховища. Південноамериканська томатна міль є досить широким поліфаг,ом ушкоджує рослини з 33 ботанічних родин. Основною рослиною-господарем є томат, а також баклажани, перець, бадилля картоплі та бур’яни родини пасльонових.

Виконано за допомогою Disqus