Франція побудує «зону» захисту від АЧС на кордоні з Бельгією

17 січня 2019 49 0
Франція побудує «зону» захисту від АЧС на кордоні з Бельгією
Kurkul.comФранція побудує «зону» захисту від АЧС на кордоні з Бельгією

Французьке міністерство сільського господарства оголосило про створення «білої зони» без кабанів на бельгійському кордоні, щоб запобігти проникненню африканської чуми свиней на територію Франції, про це повідомляє «Зелений Фронт».

До посилення діючих заходів владу схилило підтвердження того, в кілометрі від кордону Бельгії з Францією було виявлено два випадки Африканської чуми свиней. Як повідомило міністерство, «біла зона» з дуже високим ризиком буде створена на відстані декількох кілометрів від місць, де були виявлені випадки АЧС в Бельгії, і всі кабани, що там знаходяться, повинні бути відстріляні у найближчі тижні.

 Впродовж всієї «білої зони» буде встановлено огорожу. Територія з обмеженнями буде патрулюватися співробітниками Національного агентства полювання в пошуках мертвих тварин, а вся господарська діяльність на ній повинна бути припинена. Всі ферми «зони» будуть перевірені з метою забезпечення максимального рівня біологічної безпеки.

 Представники Національної федерації свинарів заявили, що задоволені цими заходами і шкодують, що таке рішення не було прийняте раніше.

 Якщо у Франції буде виявлена ​​АЧС, французькі виробники не зможуть експортувати свиней, що може виявитися фатальним для безлічі підприємств, які вже переживають труднощі.

 

Виконано за допомогою Disqus