У Криму збільшилося виробництво виробництва плодово-ягідної продукції

31 січня 2019 48 0
У Криму збільшилося виробництво виробництва плодово-ягідної продукції
pixabay.com

У Мінсільгоспі окупованого Криму підбили підсумки виробництва плодово-ягідної продукції за минулий рік. За словами так званого «міністра» сільського господарства анексованого Криму Андрія Рюмшина, за минулий рік виробництво винограду на півострові зросло на 21%, сумарне виробництво плодово-ягідної продукції при цьому становило більше 140 тис. т. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

«Валовий збір винограду врожаю 2018 р. склав 80 тис. т, урожайність в минулому році склала 5,5 т/га. В даний час приділяється велика увага створенню інтенсивних садів з обов'язковим застосуванням сучасних систем крапельного зрошення. Сьогодні в сільгосппідприємствах республіки на краплинному зрошенні перебуває понад 4,5 тис. га садів», — йдеться в повідомленні.

За інформацією, розміщеною на сайті Мінсільгоспу, середньорічне валове виробництво плодово-ягідної продукції у Криму перевищує 100 тис. т. Зазначається, що наразі на півострові нараховується близько 12 тис. га багаторічних плодових насаджень, з яких плодоносять — понад 9 тис. га, 2 тис. га — молоді насадження і 1,5 тис. га вже вийшли з продуктивного віку.

Виконано за допомогою Disqus