Українські гуси поїдуть до Німеччини та Іспанії

16 лютого 2019 610 0
Гуси
Kurkul.comГуси

Господарство «Сила життя»з Рівненщини, яке спеціалізується на вирощуванні гусей, має намір постачати до європейських споживачів м'ясо гусей.

Про це розповів керівник господарства Денис Шеремет в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво».

«Плануємо вийти на ринок Європи з гусячим м’ясом у вигляді тушок. Наприклад, наразі розглядаємо ринки Німеччини й Іспанії», — зазначив він.

Водночас Денис Шеремет хотів би об’єднати зусилля з іншими українськими виробниками гусячого м’яса, які вирощують птицю без застосування антибіотиків, для того, щоб формувати експортні партії для поставок у Європу.

«Ми працюємо за власною розробленою біотехнологією вирощування гусей, а тому за потреби можемо навчити цих фермерів працювати за нею так само й продавати вирощених гусей разом із нами у Європу», — додав фермер.

Денис Шеремет вважає цікавим і експорт гусячого жиру, пуху й пера.

«Також цікаво продавати за кордон жирну гусячу печінку. Особливо в світлі того, що в Європі заборонено вирощувати гусей для виробництва фуа-гра, бо це в них вважається знущанням з птиці. У нас поки що таких заборон немає, а тому ми можемо сміливо цим користатися. Бо споживачів цієї продукції у тій самій Франції дуже багато» — зазначив він.

Господарство «Сила життя» вирощує гусей за екстенсивною технологією, без застосування антибіотиків, реалізує продукцію гусівництва. Має 2 тис. гусей батьківського поголів’я одночасного утримання великої білої та великої сірої порід. Потужність виробництва — 50-70 тис. інкубаційного гусячого яйця на рік.

Виконано за допомогою Disqus