Гусівництво не конкурує з жодною іншою галуззю — думка

7 лютого 2019 435 0
Гусівництво не конкурує з жодною іншою галуззю — думка

Гусівництво є перспективною підгалуззю птахівництва. Воно не конкурує з жодною іншою галуззю. У цьому переконаний  керівник господарства «Сила життя» (Рівненська область) Денис Шеремет, яке займається вирощуванням гусей, передає agrotimes.net.

«Гусівництво не конкурує ні з якою іншою галуззю — ані зі свинарством, ані з вирощуванням бройлерів. Ба більше, якщо всі види птахівничої та тваринницької галузі потребують високоякісних кормів, то гуси на 80% добре почуваються за годівлі на пасовищах і тільки з підгодівлею один раз на добу відходами від кормо виробництва», — розповідає Денис Шеремет.

За його словами,  для розведення гусей цілком продуктивно можуть використовувати землі, непридатні для оранки й випасання худоби. 

«На таких пасовищах гуси можуть перетворювати траву на м’ясо, пух, неймовірно цінний гусячий жир. До того ж послід є хорошим добривом, наприклад, для тих самих культурних пасовищ, на яких випасаються гуси», — наголошує фермер.

Керівник господарства «Сила життя» зазначає, що займатися вирощуванням гусей реально навіть без державної підтримки. Єдине, чого не вистачає —  спілки гусівництва задля об’єднання виробників.

Виконано за допомогою Disqus