Агрономи порадили провести профілактичну фунгіцидну обробку ранніх колосових

25 лютого 2019 290 0
Агрономи порадили провести профілактичну фунгіцидну обробку ранніх колосових
UKRAVIT

Озимі зернові невдовзі відновлюватимуть вегетацію. Завдяки товстому шару снігу, що надійно захищав їх від зимових температур, їх стан сьогодні оцінюється як найкращий за останні 5 років. Однак погодні умови сприяли одночасно й розвитку численних хвороб зернових. Саме тому, експерти радять провести профілактичну фунгіцидну обробку ранніх колосових культур. Про це повідомляє прес-служба UKRAVIT.

Вже сьогодні на полях, особливо у посівах ранніх строків сівби, помітні перші ознаки снігової плісняви; а дуже скоро, відмічають агрономи, список небезпек поповнить септоріоз, борошниста роса та інші захворювання. Тож у таких умовах культури потребують посиленого захисту.

«При перших ознаках хвороб зернових колосових, а також профілактично необхідно провести фунгіцидну обробку. Якнайкраще для цього підійдуть багатокомпонентні препарати, що надзвичайно ефективно діють при понижених температурах. За рахунок різних механізмів дії діючих речовин вони контролюють збудників широкого спектру хвороб, проявляють лікувальні властивості, а також захищають рослини від нового зараження. Крім того, багатокомпонентні фунгіциди, як правило, не викликають у патогенів резистентності, що дає можливість максимально ефективно захищати посіви від хвороб», — рекомендує керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець.

Цим характеристикам відповідають препарати Акула (прохлораз, 300 г/л + тебуконазол, 140 г/л + ципроконазол, 50 г/л), Ті Рекс (пропіконазол, 150 г/л + тріадимефон, 150 г/л), а також новинка сезону 2019 — Захисник Екстра (тіофанат-метил, 310 г/л +  флутриафол, 190 г/л). Своєчасне застосування забезпечує миттєвий «стоп-ефект» у розвитку широкого спектру захворювань і одночасно — тривалу захисну дію, що розповсюджується на нові прирости. А відносно низька норма внесення в поєднанні з високою ефективністю дії робить фунгіциди Акула, Ті Рекс і Захисник Екстра економічними та рентабельними у застосуванні.

 

Виконано за допомогою Disqus