Озимих посіяно на 15% менше ніж торік

7 жовтня 2015 31 0
Озимих посіяно на 15% менше ніж торік
Кurkul.comОзимих посіяно на 15% менше ніж торік

Україна засіяла 58% прогнозованих площ під озимими (станом на 5 жовтня), це на 15% менше торішнього показника на аналогічну дату, при тому, що була серйозна посуха, про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» сказав міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, з озимим ріпаком ситуація також не є критичною. На 5 жовтня засіяно 70% прогнозованих площ, або 577 тис. га (у 2014 р. — 803 тис. га).

«Навіть у випадку осіннього недосіву у нас завжди є можливість весняного посіву не менш привабливими, з точки зору рентабельності, культурами», — сказав посадовець.

Він додав, що прогнозовано площі під озимі скоротяться. У першу чергу це пов'язано з ринковою кон'юнктурою.

«Усе залежить від ціни. На 5 жовтня посіяно озимих на зерно майже на 4,3 млн га (у 2014 р. — 5 млн га), жито — на 122 тис. га (114 тис. га), ячмінь — на 194 тис. га (289 тис. га). Як робляться прогнози? Я вам поясню. Є ключова картинка — ціна на зернові на світових біржах. У нас фермери розумні люди. Вони дивляться, чим варто займатися і де є прибутковість. Там, де є прибутковість, те і вирощують», — підсумував Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою