Господарство подало до суду через проблеми з сільськими дорогами

11 березня 2019 287 0
Господарство подало до суду через проблеми з сільськими дорогами
gk-press.if.ua

Фермерське господарство «Фортуна», що у селі Хом’яківка Тисменицького району Івано-Франківської області, продовжує судову тяганину із сільською радою через перекриття дороги до їх господарства. Про це повідомляє Галицький кореспондент.

На позачерговій сесії сільської ради було прийнято відповідне рішення, у зв’язку зі скаргами людей. Селяни жалілись, що стіни їх будинків покрились тріщинами через те, що вантажівки фермерського господарства їздили біля їх будинків.

Опісля сесії дорога була перекрита, хоча сільський голова Тетяна Гредчук наклала на це рішення вето. Тому ФГ «Фортуна» подала до суду і вже рік суд розглядає дану справу. Кожна зі сторін висуває свої аргументи на захист власних інтересів, хоча сільський голова частково свою вину визнала. Третьою стороною цієї справи є жителі села в особі колишнього в.о. сільського голови Марти Малик, за керівництва якої, фермерське господарство отримало дозвіл на будівництво дороги. За її словами, підприємці мали збудувати іншу дорогу через ліс.

Тепер усі учасники судових розбірок очікують на рішення суду.

Як повідомлялося раніше, нинішній сільський голова зауважувала, що саме тоді коли Марта Малик була в.о. голови сільради, підприємство розпочало будівництво дороги. На думку Тетяна Гредчук, реагувати на проблему потрібно було ще тоді, у 2012 р. Хоча сама Марта Малик говорить про безпідставні звинувачення, оскільки в той час перебувала у декретній відпустці. Свої слова вона підтверджує знімками дороги за 2014 р. і вказує, що тоді дорога була тупиковою.

Земельну ділянку підприємству надала Тисменицька районна рада в грудні 2011 р., а в 2012 р. вони отримали документи на будівництво ставків. У цей час Марта Малик виконувала обов’язки голови, проте вона стверджує, що про їх існування не знала.

Виконано за допомогою Disqus