На Волині відродять сільськогосподарську дорадчу службу

19 березня 2019 69 0
На Волині відродять сільськогосподарську дорадчу службу
agrovolyn.gov.ua

У Волинській області планують відродити сільськогосподарську дорадчу службу. Про це повідомила прес-служба Департаменту АПР Волинської ОДА.

Заступник директора департаменту АПР Людмила Петриканин повідомила, що в області є понад 20 спеціалістів-дорадників, які спеціалізуються в аграрній сфері.

Щоб отримати сертифікат дорадника або експерта-дорадника, необхідно пройти двотижневе навчання. Наявність сертифікованих дорадників дозволить зареєструвати дорадчу службу в області.

«Державна підтримка галузі АПК передбачає часткову компенсацію витрат сільськогосподарським дорадчим службам, пов’язаних з наданням дорадчих послуг (у розмірі 90% вартості, але не більше ніж 10 тис. грн). Минулого року допомогою скористалися лише у Вінницькій, Полтавській та Чернігівській областях, що свідчить про недостатній розвиток дорадчих служб в країні. Ми беремо дане питання у роботу. Необхідно напрацювати механізм надання послуг та використання державної підтримки», — резюмував директор департаменту АПР Юрій Горбенко.

 

Виконано за допомогою Disqus