В Україні з’явиться Національний центр сільськогосподарського дорадництва

20 червня 2019 118 0
В Україні з’явиться Національний центр сільськогосподарського дорадництва
minagro.gov.ua

В Україні планують реформувати систему дорадництва. Зокрема, планується створення Національного центру сільськогосподарського дорадництва. Повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Необхідно віднайти бачення, як розширити мережі центрів дорадництва, розвинути сервісні функції департаментів агропромислового розвитку обласних держадміністрацій та залучити до навчального процесу галузевих експертів», — зазначила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

Наразі в Україні зареєстровано 11 діючих сільськогосподарських дорадчих служб і 373 сільськогосподарські дорадники та експерти-дорадники.

Заступник міністра Віктор Шеремета повідомив, що малі сільгоспвиробники, молоді фермери та сімейні фермерські господарства найбільше потребують консультацій від фахівців і держава їх у цьому підтримує, компенсуючи 90% дорадчих послуг.

Проте він зауважив, що цю систему потрібно розвивати, змінювати підхід з надання дорадчих послуг, залучати до процесу експертів-практиків, які б консультували сільгоспвиробників безпосередньо в громадах.

За його словами, необхідність перегляду системи дорадництва та розширення її мережі обумовлено також пріоритетами діяльності Мінагрополітики на 2020-2022 рр., які передбачають створення протягом трьох років майже 7 тис. фермерських господарств (ФГ), в першу чергу за рахунок створення сімейних ФГ.

Читати за темою: Уряд компенсуватиме 90% вартості дорадчих послуг

Виконано за допомогою Disqus