Кандидати у президенти озвучили своє бачення ринку землі

21 березня 2019 137 0
Кандидати у президенти озвучили своє бачення ринку землі

Серед кандидатів у президенти 28 осіб озвучили своє бачення земельної теми. Їх думки розділилися на три табори. Про це ідеться в матеріалі «Ринок землі сільськогосподарського призначення від кандидатів у президенти 2019» на AgroPolit.com

Перший (5 кандидатів) — виступають проти зняття мораторію і відкриття ринку землі. Їх головний аргумент: земля найбільше багатство країни і людей, тому не можна його продавати за копійки. Натомість вони пропонують інші варіанти її використання та капіталізації для власників. Зокрема, Юлія Тимошенко та Олег Ляшко виступають за створення Державного земельного банку, який кредитуватиме аграріїв під низькі відсотки, а також — викуповуватиме у власників паї, якщо вони не хочуть їх обробляти.

Олег Ляшко наполягає на розвитку довгострокової оренди та стимулюванні державою розвитку фермерства, у тому числі за рахунок с/г земель. Серед прихильників збереження мораторію є Руслан Кошулинський («Свобода»), Ольга Богомолець та Сергій Каплін.

Другий (17 кандидатів) — прихильники запуску вільного ринку с/г землі і якнайшвидшого скасування мораторію. Тут розмістилася кілька лідерів перегонів — Петро Порошенко, Володимир Зеленський, Анатолій Гриценко, Ігор Смєшко, Юрій Тимошенко та інші.

Третій (6 кандидатів) — часткове введення вільного ринку (за певних умов). Серед них: Юрій Бойко, Олександр Вілкул та інші.

Виконано за допомогою Disqus