Земля має концентруватися у руках українців — експерт

9 жовтня 2015 98 0
Земля має концентруватися у руках українців — експерт
Кurkul.comЗемля має концентруватися у руках українців — експерт

Проблеми із земельною законодавчою базою є, але вони ніяк не пов'язані з мораторієм, зазначив помічник-консультанта комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Біленко, пише Вin.ua.

«У земельному законодавстві дійсно є дуже багато проблем, які потрібно закривати, але вони абсолютно не пов'язані з мораторієм. Основне завдання уряду — прописати правила таким чином, щоб земля концентрувалася у руках українців», — вважає він.

За його словами, отримувачами земель сільгосппризначення необхідно зробити тільки громадян України. У такому випадку буде стимулюватися індивідуальне фермерство і створюватися необхідні умови, за яких ренту, головну вигоду, отримуватимуть українці, а не іноземці. Для цього ніяких суттєвих змін до законодавства не треба.

«У земельному кодексі є стаття, яка називається «Покупці земель сільськогосподарського призначення», усе що потрібно зробити — це прописати один абзац, хто може набувати сільгоспземлі у нашій країні і що робити у тих випадках, якщо іноземець отримав у власність ділянку», — додав експерт.

Виконано за допомогою Disqus